Keitä me olemme?

 

Perheeseemme kuuluu Jenni, Juha, kolme lunnikoiraa sekä kolme devon rex -kissaa.

Jenni sai ensimmäisen koiransa chihuahua Rockyn 11-vuotiaana vuonna 1990. Ihastus lunnikoiriin syttyi mummilta joululahjaksi saatua koirakirjaa selaillessa 90-luvun alkupuolella. Ennen ensimmäisen lunnikoiran hankkimista vuonna 2001 olikin rotuun ehtinyt tutustua pitkään ja rauhassa ja se tuntui siltä omalta rodulta. 

Jenni on harrastanut kaikkien koiriensa kanssa agilitya vuodesta 1992 alkaen. Kaikkien koirien kanssa on harrastettu myös tokoa, joskin epäsäännöllisemmin kuin agilitya. Osa lunnikoirista on kokeillut myös jäljestämistä ja ratajuoksua ihan vain huvin vuoksi. Uutena lajina yksi lunnikoirista on aloittanut myös rallytokon.

Jenni on käynyt Kennelliiton kasvattajakurssin vuonna 2007 ja saanut Hvem er -kennelinimen vuonna 2008.

Jenni työskentelee urheilukoirahierojana ja koiran ravitsemusneuvojana.

Juhan ensikosketus lunnikoiriin tuli Jennin koirien kautta vuonna 2013, mutta rotu on vienyt myös Juhan mennessään.

Lunnikoiraa ei voida pitää parhaana mahdollisena rotuna harrastuksia ajatellen, mikäli haluaa asettaa harrastuksille korkeampia tavotteita. Siksi perheeseen on suunnitteilla jossain vaiheessa myös hieman helpommin motivoituvampia harrastuskoiria mm. agilitya ajatellen. Lunnikoiria perheessämme tulee kuitenkin aina olemaan, koska siinä rodussa on sitä jotain, joka on vienyt sydämemme.

Kasvatamme lunnikoiria hyvin pienimuotoisesti Orivedellä. Ensimmäinen pentueemme syntyy toivottavasti kevättalvella 2016. Tärkeimpiä asioita meille kasvatuksessa ovat terveys ja luonne. Myös rodunomainen ulkonäkö on tärkeää, mutta pienet kauneusvirheet eivät voi koskaan mennä terveyden ja luonteen edelle.

 

Mikä ihmeen Hvem er?

 

Hvem er on norjaa ja tarkoittaa "kuka on". Kennelnimeä pohtiessa oli selvää, että nimi on norjankielinen, koska rotu on kotoisin Norjasta ja olen totaalisen hullaantunut niin Norjaan maana kuin norjan kieleenkin. 2000-luvun alkupuolella olen kasvattanut kesyrottia nimellä Askeladdens ja olisin mieluusti jatkanut myös koirien kasvatusta samalla nimellä, mutta tämä nimi oli jo varattu. Kennelnimen keksiminen tuntui hankalalta, kunnes yhtäkkiä mieleen tuli niinkin yksinkertainen helppo ja hauska nimi kuin Hvem er ja se sattui olemaan vielä vapaana. Lopulta olin tyytyväinen, että uumoilemani nimi olikin varattuna ja päädyin Hvem er -nimeen.

 

Go to top