Rocky
Haka-Moisio Kibi
5.2.1990 - 6.4.2006

Sukupuoli: Uros
Kasvattaja: Aira Kalmari

Rocky KoiraNetissä.

 

Rocky oli Jennin ensimmäinen koira, joka tuli perheeseen vuonna 1990 vuosien koirakuumeen jälkeen. Tuolloin ilman kunnollista koirakokemusta ei vielä tullut mietittyä niin tarkkaan, mikä pentu olisi perheeseen sopiva. Äiti valitsi rodun ja Rocky sattui olemaan silloin ainut myynnissä ollut chihuahuapentu. Kun menimme katsomaan Rockya se murisi meille tuolin alta ja yritti purra, mutta se ei meitä haitannut. Rockysta tuli kuitenkin uskollinen ystävä omalle perheelle, mutta vieraiden se ei juurikaan antanut koskea itseensä, eikä se myöskään tullut toimeen muiden koirien kanssa. Vanhemmiten se kuitenkin tuli hieman suvaitsevaisemmaksi sekä muita ihmisiä että koiria kohtaan.

Harrastimme Rockyn kanssa 1990-luvun alkupuolella tokoa ja agilitya enemmänkin omaksi iloksi, joskin muutamassa tokokokeessakin tuli käytyä toteamassa, että koiraa ei juurikaan kiinnosta totella, kun nameja ei saa. Tuolloin vielä kovasti vallalla olleet koulutusmetoditkaan eivät varmasti motivoineet Rockyn kaltaista koiraa kiinnostumaan ohjaajasta namien sijaan. Parissa näyttelyssäkin kävimme, mutta tuloksia ei saatu Rockyn yritettyä purra tuomaria.

Rockylla todettiin 13-vuotiaana sivuääni sydämessä ja viimeisten vuosiensa aikana se sai kaksi sydänkohtausta, joista se kuitenkin selvisi. 16-vuotiaana Rockyn kunto romahti yhtäkkiä päivässä ja siltä löydettiin iso kasvain maksasta sekä kasvaimen etäpesäkkeitä muualta ruoansulatuskanavasta, eikä valitettavasti mitään ollut enää tehtävissä. Saimme kuitenkin pitää tämän pienen jöröjukan luonamme 16 vuotta, mistä olen todella kiitollinen. 

 

 

 

Go to top