Freia
Goblin Betsy Brunhild
19.10.2001 - 23.6.2016


Sukupuoli: Narttu, steriloitu
Kasvattaja: Sarianne Väisänen
Tittelit: FI MVA
Harrastukset: Agi mini1
Terveys: IL vuodesta 2004

Freia KoiraNetissä.

 

Freia oli varsinainen teräsmummo, joka ei hevillä luovuttanut. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saimme pitää Freian luonamme, koska se ei ollut Freian 14,5 vuoden elinaikana aina itsestäänselvää. Freia sairasti intestinaalia lymfangiektasiaa 3-vuotiaasta lähtien ja oireet olivat välillä todella rajujakin. 7-vuotiaana Freia sairastui märkäkohtuun, eikä meinannut selvitä leikkauksesta. 12-vuotiaana Freia joutui toisen koiran raatelemaksi ja hengenlähtö oli myös tällöin hiuskarvan varassa. Freia on myös kärsinyt pahasta ääniarkuudesta, mutta iän myötä sen kuulo heikkeni niin paljon, etteivät äänet sitä enää viimeisinä elinvuosina häirinneet ja uutena vuotenakin se nukkui kuin tukki.

Freia oli erittäin topakka johtajanarttu. Se ei enää viimeisinä vuosiaan olisi fyysisesti pärjännyt perheen nuoremmille koirille, mutta sillä on niin suuri auktoriteetti, että vain yksi katse riitti saamaan nuorison ruotuun. 

Freia oli viimeisiä viikkojaan lukuun ottamatta vielä vanhalla iälläkin hyvin leikkisä ja jaksoi lenkkeillä kohtalaisen pitkiä lenkkejä. 

Kesäkuun alussa Freian ruokahalu heikkeni ja se muuttui väsyneeksi. Eläinlääkärissä todettiin tulehdusarvojen olevan koholla, mutta mitään syytä tälle ei löytynyt ultrassa tai röntgenissä ja ennuste näytti huonolta. Antibioottikuurilla Freian vointi saatiin hetkellisesti paranemaan ja tulehdusarvot laskemaan ja ehdimmekin jo innostua Freian jaksaneen taistella itsensä kuntoon taas kerran huonosta ennusteesta huolimatta. Muutaman päivän kuluttua vointi kuitenkin muuttui taas huonommaksi, tulehdusarvot taas nousivat ja Freian voimat ehtyivät.

Freia sai nukkua ikiuneen 23.6.2016 kotona omalla lempipedillään eläinlääkärin avustamana. Kiitos, rakas ystävä, näistä kaikista vuosita, jotka olit ilonamme! Emme olisi ikinä voineet kuvitella, että yhteisiä vuosia kertyy näin paljon, mutta emme silti olisi halunneet sinusta luopua. Jätit todella suuren aukon sydämiimme ja kaipaamme sinua suunnattomasti joka päivä.

 

                           

 

Go to top